r
Nosalty Logó

Amur tejfölös kéregben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anetth
Amur tejfölös kéregben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3231 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9323.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    6303 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    12923 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megpucoljuk (lepikkelyezzük, fejét levágjuk, kiszedjük a belsőségeket), beirdaljuk, és lesózzuk.
  2. A tejfölbe belekeverjük a tojást, fokhagymát és a fűszereket.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a tepsibe szórjuk. A halat ráfektetjük a hagyma ágyra. Ízlés szerint kockára vágott burgonyát teszünk köré. Kevés olajjal meglocsoljuk.
  4. Fóliával lefedjük, kevés vizet (1 dl) öntünk alá, és sütőben 30-40 percig alacsony hőfokon (120 fok) pároljuk.
  5. Ha puha a hal, ráöntjük a tejfölös keveréket, és fólia nélkül magas hőfokon (220 fok) megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Tepsi mérete: nagy
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8422
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem egy nap hazaállított egy nagy amurral. A munkahelyén kapta egy ügyféltől. Fogalmam sem volt, mit kezdjek vele, de megoldottam ezt is. És isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...