r
Nosalty Logó

Amerikai panettone

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Amerikai panettone
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

594
Kalória
12.6g
Fehérje
81.4g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
34g
Víz
58.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
22.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3916.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, belekavarjuk a sót és 5 ek barnacukrot és a narancs lereszelt héját.
  2. A tejet meglangyosítjuk, feloldunk benne 1 ek barnacukrot, valamint az élesztőt.
  3. A tálban a liszt közepébe egy mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet, egy kis lisztet hozzákavarunk, majd lefedve 30 percig kelesztjük, hogy az élesztős massza szivacsos - lukacsos legyen.
  4. Amint kész, beleütjük a tojást, és összedolgozzuk az egészet, majd kis adagonként beledolgozzuk a mogyoróvajat és a vajat is, valamint a narancslevet. Lágy, de nem szétfolyós tésztát kell kapnunk. Amint megvagyunk, olajozott frissentartó fóliával letakarjuk, és kelesztjük kb. 90 percig, a lényeg, hogy a duplájára keljen.
  5. Egy püspökkenyér formát kivajazunk (lehet 18 cm-es tortaforma is, ha kerek alakú panettonét szeretnénk).
  6. A tésztát átdolgozzuk egy kissé, majd beleadagoljuk a darabolt pekándiót és az aszalt áfonyát. Jól beledolgozzuk, majd hengert formázva belőle a püspökkenyér formába helyezzük. A tetejére rányomjuk a 4 szem pekándiót egymástól egyenlő távolságra. Olajozott frissentartó fóliával lefedve kelni hagyjuk kb. 60 percet, szintén addig, amíg a duplájára nem kel.
  7. Amint kész, 200°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük ezen a hőmérsékleten.
  8. Ezután visszavesszük a hőmérsékletet 180°C fokra, és sütjük további 40 percig, de a 30. perc tájékán megkenjük olvasztott vajjal a kalács tetejét.
  9. Amint kész, kiborítjuk a formából, rácsra helyezzük, s újból megkenjük olvasztott vajjal a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A mogyoróvaj felhasználhatóságán töprengtem egy ideje, s úgy gondoltam, hogy néhány süteménynél megérné a kísérletet, hogy a zsiradék egy részét kiváltsam vele, más ízt adva így a nyalánkságnak. Mivel szeretem a kalácsféléket, feltettem a kérdést magamban, hogy mi lenne, ha az olasz panettonét amerikai jellegű hozzávalókból készíteném el. Nagyon izgalmas kalácsot kaptam végül, így megosztanám Veletek is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!