Amerikai panettone
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
33g tej19 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
7g mogyoróvaj40 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g barna cukor51 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
8g pekándió58 kcal
-
40 kcal
A díszítéshez
-
3g pekándió23 kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g tej112 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
40g mogyoróvaj239 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g barna cukor304 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
50g pekándió346 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
A díszítéshez
-
20g pekándió138 kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
35.7g finomliszt130 kcal
-
17.9g tej10 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
3.6g mogyoróvaj21 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
7.1g barna cukor27 kcal
-
3.6g élesztő4 kcal
-
4.5g pekándió31 kcal
-
8.9g aszalt gyümölcsök21 kcal
A díszítéshez
-
1.8g pekándió12 kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3916.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1090 mg
-
Nátrium 1781 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.3 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 203.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 170 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
A tésztához
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, belekavarjuk a sót és 5 ek barnacukrot és a narancs lereszelt héját.
- A tejet meglangyosítjuk, feloldunk benne 1 ek barnacukrot, valamint az élesztőt.
- A tálban a liszt közepébe egy mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet, egy kis lisztet hozzákavarunk, majd lefedve 30 percig kelesztjük, hogy az élesztős massza szivacsos - lukacsos legyen.
- Amint kész, beleütjük a tojást, és összedolgozzuk az egészet, majd kis adagonként beledolgozzuk a mogyoróvajat és a vajat is, valamint a narancslevet. Lágy, de nem szétfolyós tésztát kell kapnunk. Amint megvagyunk, olajozott frissentartó fóliával letakarjuk, és kelesztjük kb. 90 percig, a lényeg, hogy a duplájára keljen.
- Egy püspökkenyér formát kivajazunk (lehet 18 cm-es tortaforma is, ha kerek alakú panettonét szeretnénk).
- A tésztát átdolgozzuk egy kissé, majd beleadagoljuk a darabolt pekándiót és az aszalt áfonyát. Jól beledolgozzuk, majd hengert formázva belőle a püspökkenyér formába helyezzük. A tetejére rányomjuk a 4 szem pekándiót egymástól egyenlő távolságra. Olajozott frissentartó fóliával lefedve kelni hagyjuk kb. 60 percet, szintén addig, amíg a duplájára nem kel.
- Amint kész, 200°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük ezen a hőmérsékleten.
- Ezután visszavesszük a hőmérsékletet 180°C fokra, és sütjük további 40 percig, de a 30. perc tájékán megkenjük olvasztott vajjal a kalács tetejét.
- Amint kész, kiborítjuk a formából, rácsra helyezzük, s újból megkenjük olvasztott vajjal a tetejét.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10644
- Feltöltés dátuma: 2010. március 14.
Ajánló
Ez a kalács kicsit dúsabb, teltebb ízű, mint a panettone, de ami plusz a felhasználási területén: nagyon finom másnaposan, kenyérpirítóban átpirítani, és így vajjal vagy lekvárral (gondolok itt narancsra) fogyasztani. Nekem ugyan az ízek teltsége miatt nem hiányzik belőle a csokoládé, de el tudom képzelni, hogy 5 dkg-nyit beletördelünk a tésztába, persze a jobbik fajtából. De ezt tényleg csak a bátraknak ajánlom, mert szerintem ez a finomság így is kimeríti a "magas" kalória-kategória fogalmát ( olyan nincs, hogy "durva"...:-D ) pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A mogyoróvaj felhasználhatóságán töprengtem egy ideje, s úgy gondoltam, hogy néhány süteménynél megérné a kísérletet, hogy a zsiradék egy részét kiváltsam vele, más ízt adva így a nyalánkságnak. Mivel szeretem a kalácsféléket, feltettem a kérdést magamban, hogy mi lenne, ha az olasz panettonét amerikai jellegű hozzávalókból készíteném el. Nagyon izgalmas kalácsot kaptam végül, így megosztanám Veletek is.