r
Nosalty Logó

Amerikai-magyar tyúkhúsleves

witch
Amerikai-magyar tyúkhúsleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

320
Kalória
26.2g
Fehérje
5.6g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
523.5g
Víz
103.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    523.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2974 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    5801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    4188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 2558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A tyúkot feldaraboljuk, átnézzük van-e toll vagy bármi extra rajta, ami nem illik a levesbe. Természetesen, akkor azt eltávolítjuk. Én a melléről a húst le szoktam fejteni, és félrerakom valami máshoz, így csak a mellcsont megy a levesbe.
  2. Egy nagy fazékba rakjuk bele a húsdarabokat, öntsük fel hideg vízzel. Forraljuk fel. Amikor feljön a tetejére a hab, szedjük le egy kicsi szűrővel. A lángot vegyük takarékra, és főzzük kb. egy órát.
  3. A répát, zellert megpucoljuk, megmossuk, daraboljuk fel. A hagymáknak csak a legkülső héját szedjük le, amelyik amúgy is le akar jönni. Zöldségsúroló kefével a gyökér felőli részét sikáljuk meg, és vágjuk félbe.
  4. Rakjuk a zöldségeket a levesbe a sóval, illetve ételízesítővel együtt. Csendesen főzzük, amíg minden megpuhul, kb. 1,5-2 óra hosszat.
  5. Én le szoktam szűrni sűrű gézen (nálunk sajtkészítéshez árulják) keresztül, amikor megfő, de ez elhagyható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 180 p

Hónapokig nem kaptam fehérrépát, karalábét meg zellergumót a kedvenc boltomban. Hiába mentem vadászatra távolabbi boltokba, ott sem volt szerencsém. Ez még bőven a koronavírus előtt volt. Receptvadászatra indultam, mert itt is főznek ám húslevest, és van olyan finom, mint a magyar. A színe kicsit furcsa lesz a halványító zellertől, de engem nem igazán érdekelt ez az apróság. Örültem, hogy végre húslevest ehetek.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...