Amerikai citromos pite Dork konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Pitetészta
-
20g sertészsír180 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
9 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g tej19 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g só0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
13g citromlé3 kcal
Fehérjehab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Összesen
894
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Pitetészta
-
120g sertészsír1082 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g citromlé18 kcal
Fehérjehab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
5359
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Pitetészta
-
6.2g sertészsír56 kcal
-
15.5g finomliszt56 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
10.3g tej6 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.2g só0 kcal
Krém
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
25.9g tej14 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
4.1g citromlé1 kcal
Fehérjehab
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
277
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
894
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.7 g
Zsír
-
Összesen 310.7 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4292.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 2228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 547.5 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 336.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 1494 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
5359
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Pitetészta
-
8 ek sertészsír
-
30 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
2 dl tej
-
1 ek cukor
-
1 kávéskanál só
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
20 dkg cukor
-
500 ml tej
-
20 dkg vaj
-
2 citromból nyert citromlé
Fehérjehab
-
3 db tojásfehérje
Elkészítés
Pitetészta
- Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük. Az élesztőt is hozzáadjuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha igényel még folyadékot, akkor meleg vizet adunk hozza.
- Két darabra osztjuk úgy, hogy az egyik darab csak a negyede legyen a másiknak. 1 óra pihentetés után a nagyobbik darabot kör alakúra nyújtjuk. A pitetálunkat bevajazzuk, és beletesszük a tésztát. A megmaradt kis darabot három fele osztjuk, és befonjuk, feltesszük a piteforma szélére.
Krém
- A pudingport elkeverjük a liszttel és a cukor háromnegyedével. Felöntjük meleg tejjel, és odatesszük főni. Állandóan kell keverni. Ha kész van, levesszük a tűzhelyről.
- A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és szépen lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. A citromoknak a levét is kavargatás mellett hozzáadjuk. Én személy szerint a lereszelt citrom héjból is mindig teszek annyit, hogy jó citrom ízű legyen a puding.
- A krémet ekkor a piteformába töltjük, ügyelve, hogy a fonásunk ne essen le a széléről.
Fehérjehab
- A tetejére fehérjehabot készítünk, és rátöltjük a pitére. Evőkanállal utána kis púpokat formálunk a habból.
- A tojássárgájából pedig jól bekenjük a fonatunkat, hogy ne legyen száraz a sütés végére.
- Előmelegített sütőben körülbelül 30 percnyi idő alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1730
- Feltöltés dátuma: 2017. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Születésnapra készült, isteni lett.