r
Nosalty Logó

Amerikai citromos pite Dork konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Amerikai citromos pite Dork konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

894
Kalória
14g
Fehérje
91.2g
Szénhidrátok
51.8g
Zsír
56g
Víz
156.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
40.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 5359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4292.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    2228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 5359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük. Az élesztőt is hozzáadjuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha igényel még folyadékot, akkor meleg vizet adunk hozza.
  2. Két darabra osztjuk úgy, hogy az egyik darab csak a negyede legyen a másiknak. 1 óra pihentetés után a nagyobbik darabot kör alakúra nyújtjuk. A pitetálunkat bevajazzuk, és beletesszük a tésztát. A megmaradt kis darabot három fele osztjuk, és befonjuk, feltesszük a piteforma szélére.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a liszttel és a cukor háromnegyedével. Felöntjük meleg tejjel, és odatesszük főni. Állandóan kell keverni. Ha kész van, levesszük a tűzhelyről.
  2. A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és szépen lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. A citromoknak a levét is kavargatás mellett hozzáadjuk. Én személy szerint a lereszelt citrom héjból is mindig teszek annyit, hogy jó citrom ízű legyen a puding.
  3. A krémet ekkor a piteformába töltjük, ügyelve, hogy a fonásunk ne essen le a széléről.

Fehérjehab

  1. A tetejére fehérjehabot készítünk, és rátöltjük a pitére. Evőkanállal utána kis púpokat formálunk a habból.
  2. A tojássárgájából pedig jól bekenjük a fonatunkat, hogy ne legyen száraz a sütés végére.
  3. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percnyi idő alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Születésnapra készült, isteni lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!