r
Nosalty Logó

Amerikai citromos pite Dork konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai citromos pite Dork konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 5359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4292.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    2228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 5359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Elkészítés

Pitetészta

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük. Az élesztőt is hozzáadjuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha igényel még folyadékot, akkor meleg vizet adunk hozza.
  2. Két darabra osztjuk úgy, hogy az egyik darab csak a negyede legyen a másiknak. 1 óra pihentetés után a nagyobbik darabot kör alakúra nyújtjuk. A pitetálunkat bevajazzuk, és beletesszük a tésztát. A megmaradt kis darabot három fele osztjuk, és befonjuk, feltesszük a piteforma szélére.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a liszttel és a cukor háromnegyedével. Felöntjük meleg tejjel, és odatesszük főni. Állandóan kell keverni. Ha kész van, levesszük a tűzhelyről.
  2. A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és szépen lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. A citromoknak a levét is kavargatás mellett hozzáadjuk. Én személy szerint a lereszelt citrom héjból is mindig teszek annyit, hogy jó citrom ízű legyen a puding.
  3. A krémet ekkor a piteformába töltjük, ügyelve, hogy a fonásunk ne essen le a széléről.

Fehérjehab

  1. A tetejére fehérjehabot készítünk, és rátöltjük a pitére. Evőkanállal utána kis púpokat formálunk a habból.
  2. A tojássárgájából pedig jól bekenjük a fonatunkat, hogy ne legyen száraz a sütés végére.
  3. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percnyi idő alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készült, isteni lett.

Hozzávalók

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...