r
Nosalty Logó

Amaretto parfé epertetővel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Amaretto parfé epertetővel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

515
Kalória
9.7g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
64.6g
Víz
218.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
32.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 2054 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, összeturmixoljuk az olajjal. (Ezzel elkerülhető, hogy kőkeményre fagyjon.)Egy hosszúkás sütőformát (max25 cm hosszú) kibélelünk folpackkal. Beleöntjük az epervelőt, és mélyhűtőbe tesszük legalább egy fél órára. (Viszonylagszilárdnak kell lennie.)
  2. A tojásokat a cukorfelével habosra keverjük. (Nyers tojásra érzékenyek ezt megtehetik vízfürdő felett is.)Közben felmelegítjük a tejet a vanília magjaival.
  3. A tejet a tejszínhez öntjük, beletesszük a cukor másik felét, és kemény habbá verjük.
  4. Az Amarettot és aszétmorzsolt, szeletelt manduláta tojáshoz keverjük, majd hozzáadjuk afelvert tejszínt, és homogénre dolgozzuk.
  5. A megkeményedett epervelőre öntjük, és3-4 óráramélyhűtőbe tesszük.
  6. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük kiamélyhűtőből, majdborítsuk ki, vegyük le róla a folpackot, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

A parfé fotózása igen gyors reflexeket igénylő folyamat. Nem lehet vele bíbelődni, beállítgatni, próbálgatni. Ha előre be is fagyasztottuk a tányért, így is jó eséllyel egy percünk van. Tehát: vigyázz, kész...elolvadt. Édes bazsalikompestoval és friss eperrel ettük. Sztori ott.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!