r
Nosalty Logó

Amaretto parfé epertetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Amaretto parfé epertetővel
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 2054 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, összeturmixoljuk az olajjal. (Ezzel elkerülhető, hogy kőkeményre fagyjon.)Egy hosszúkás sütőformát (max25 cm hosszú) kibélelünk folpackkal. Beleöntjük az epervelőt, és mélyhűtőbe tesszük legalább egy fél órára. (Viszonylagszilárdnak kell lennie.)
  2. A tojásokat a cukorfelével habosra keverjük. (Nyers tojásra érzékenyek ezt megtehetik vízfürdő felett is.)Közben felmelegítjük a tejet a vanília magjaival.
  3. A tejet a tejszínhez öntjük, beletesszük a cukor másik felét, és kemény habbá verjük.
  4. Az Amarettot és aszétmorzsolt, szeletelt manduláta tojáshoz keverjük, majd hozzáadjuk afelvert tejszínt, és homogénre dolgozzuk.
  5. A megkeményedett epervelőre öntjük, és3-4 óráramélyhűtőbe tesszük.
  6. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük kiamélyhűtőből, majdborítsuk ki, vegyük le róla a folpackot, és szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8162
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Az epertető eper híján elhagyható. Úgy is nagyon finom. pH besorolás: erősen savasít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parfé fotózása igen gyors reflexeket igénylő folyamat. Nem lehet vele bíbelődni, beállítgatni, próbálgatni. Ha előre be is fagyasztottuk a tányért, így is jó eséllyel egy percünk van. Tehát: vigyázz, kész...elolvadt. Édes bazsalikompestoval és friss eperrel ettük. Sztori ott.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...