Aloo mutter
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az aloo mutter-hez
-
333g burgonya193 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
50g tej28 kcal
-
41 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
A fűszerezéshez
-
0g chili0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az aloo mutter-hez
-
2000g burgonya1155 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
A fűszerezéshez
-
0g chili0 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az aloo mutter-hez
-
64.6g burgonya37 kcal
-
8.1g zöldborsó7 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
9.7g sűrített paradicsom8 kcal
-
0.5g kókuszzsír4 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
A fűszerezéshez
-
0g chili0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
65
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 296.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 641 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3341.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1777 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 481 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 3843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 86292 micro
-
Lut-zea 6338 micro
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2789 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Az aloo mutter-hez
-
3 dl tej
-
1 ek kókuszzsír
-
2 teáskanál barna cukor
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
A fűszerezéshez
-
4 db szegfűszeg
-
4 db babérlevél
-
1 teáskanál köménymag
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Az aloo mutter-hez
- A burgonyát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
- A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Hozzákeverjük a lereszelt gyömbért, a mozsárban durvára tört fokhagyma gerezdeket és a maradék fűszert. Mindezt egy serpenyőben összesütjük 2-3 perc alatt.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomlevet, a cukrot, a sót és a tejet is. Mindezt összeforraljuk, és legvégül hozzáöntjük a zöldborsót. Addig főzzük mindezt fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. A fedőt egy kis idő után billentsük félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az alap sűrűsödjön.
- A chiliport a végén adjuk hozzá. Ha piros chilivel dolgozunk, azt apróra vágva a hagymával együtt az elején tegyük hozzá.
- Ha a borsó megpuhult, keverjük hozzá a főtt burgonyát, és melegen tálalhatjuk is az ételt.
- Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel, vagy aki nem szereti a koriander ízét, használhat szárított petrezselymet is. Nem túl autentikus, de jól mutat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 655
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 95372
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Ajánló
Az indiai éttermekben ezt az ételt párolt rizzsel vagy nannal szokták tálalni. Én azért óvatos lennék a burgonya + extra szénhidrát kombinációval, de aki nem félti a vonalait, annak érdemes kipróbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy klasszikus pandzsábi, India északi régiójából származó étel. A helyi (szegedi) indiai-pakisztáni étteremben rengetegszer rendeltem már ezt a fogást az étlapról, és mindannyiszor elmerengtem azon, hogy vajon mitől lehet ez a paradicsomos alap ilyen isteni selymes és sűrű. A recept megadja a választ. Nem szabad megijedni a sokféle fűszertől, mert ezek általában már könnyen beszerezhetők egy bio vagy reform élelmiszereket kínáló boltból. Az egyik legjobban ellátott ilyen bolt Szegeden a tejcsarnokban található zöldséges.