r
Nosalty Logó

Almatorta Baklavaria konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 4421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1653 micro
Összesen 4421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat és a cukrot egy nagy tálba tesszük, és robotgéppel jó alaposan kikeverjük. Üssük bele egy egész tojást és egynek a sárgáját (a fehérjét megtartjuk a mázhoz), és kb. 1 perc alatt jól összedolgozzuk a vajjal. Ezt követően a lisztet fokozatosan hozzáadagoljuk. Egy ideig fakanállal dolgozzuk össze, majd kézzel fejezzük be a tészta kidolgozását. Óvatosan dolgozzuk labda formába, csomagoljuk folpack-ba, és tegyük a hűtőbe kb. 45 percre.
  2. Amíg a tészta hűl a hűtőben, az almát megpucoljuk, kimagvazzuk, és felszeleteljük vékony, kb. 5 mm-es cikkekre. Összekeverünk a porcukrot a fahéjjal és a liszttel egy akkora tálba, amibe később az alma is belefér.
  3. Miután a tészta lehűlt egy kicsit, előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. A mázhoz a tojásfehérjét egy villával finoman felverjük egy kis tálkában és félretesszük.
  4. A tészta 1/3-át levágjuk és visszacsomagoljuk a folpack-ba, amíg a tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 20-22 cm-es piteformát. Akkorára nyújtsuk a tésztát, hogy kicsit nyúljon túl a formán.
  5. Az almát forgassuk bele a lisztes, porcukros, fahéjas keverékbe és egyből tegyük is bele a piteformába, hogy a porcukor nagyon ne olvadjon el az almán. A tészta maradék 1/3-át is nyújtsuk ki kb. 28 cm-esre, és borítsuk be az almát vele.
  6. Egy kis vízzel kenjük körbe a tészta szélét, majd a tésztafedelet nyomkodjuk rá kicsit az almára. A felesleges tésztaszéleket egy éles késsel levágjuk és a tészta tetején vágjunk öt kicsi hasítékot, hogy a gőz ott távozhasson sütés közben. (Ha szeretnénk, a tortát ennél a lépésnél le is lehet fagyasztani és később frissen kisütni.)
  7. A tojásfehérjével bekenjünk a tésztát és megszórjuk egy kevés porcukorral. Kb. 40-45 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Ekkor kivesszük a sütőből és 5-10 percig hagyjuk hűlni. Tálalás előtt még egy kis porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2424
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt héten búcsúztattuk az egyik kollégámat, ezért szerveztünk egy kis búcsúztató partyt neki a nap végére. Előző nap ötleteltünk a többiekkel, hogy mit készítsünk, mit hozzunk az összejövetelre, amikor a csapat egyetlen férfi tagja felvetette: "...például Emese süthetne egy tortát..", "...mert én szem előtt tartom a csapat érdekeit, Te pedig már bizonyítottál. :) " Ez azt jelenti, sütnöm kell este egy tortát, de mit? Amerikai almás pite!! Igen! Senki nem fogja elhinni nekem, hogy még sose próbáltam ki a tradicionális amerikai almás pitét, de A's búcsúztatója tökéletes alkalomnak bizonyult kipróbálni Angela Nilsen receptjét.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...