Almás torta teljes kiőrlésű lisztből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
gaszking
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2914
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 220.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5587.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 1210 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 2603 mg
-
Nátrium 1199 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.1 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1320.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1782 micro
Összesen
2914
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a cukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport és a tojásokat. Folyós tésztát kell kapjunk, én tettem hozzá kb. fél dl. vizet.
- Megpucoljuk az almát (így kell 1,5 kg-nak lennie), és apró darabokra vágjuk.
- Kivajazott közepes méretű tepsibe beleszórjuk az almát, és a tetejére fahéjas cukrot szórunk, és erre öntjük rá egyenletesen a kész tésztát.
- 180 fokon 40 percig sütjük.
- Sütés után kifordítjuk egy tálra, majd ismételten megszórjuk fahéjas cukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2070
- Feltöltés dátuma: 2014. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
gaszking
1 recept
Próbálunk átállni a teljes kiőrlésű termékekre, így átalakítottam egy régi receptet.