Almás-tormás hússaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2013
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 365.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 846 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 2321 micro
-
β-karotin 8112 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2982 micro
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 126.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4002.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 889 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1324 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1461.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3577 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 395 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 32449 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 11926 micro
Összesen
2013
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 455 micro
-
β-karotin 1591 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük.
- Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst.
- Felkockázzuk az almákat.
- A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, pici cukorral és az ecetes tormával ízesítjük.
- Minden hozzávalót összevegyítünk. Nem baj, ha a főtt zöldség még meleg, annál finomabbra érnek össze benne az ízek.
- 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
- Receptkönyvben: 373
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 29421
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.
Ajánló
Felhasználhatjuk hozzá a levesben főtt zöldségeket is. Ha kész majonézzel készítjük, nem árt bele 1 tk mustár. Használhatunk tubusos majonézes tormát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Ha húslevest főzök, az azt jelenti, hogy 1-2 napon belül hússalátát vacsorázunk. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nemigen szereti nálunk senki a húslevesben a húst. Viszont salátának elkészítve mindig hatalmas sikere van.