r
Nosalty Logó

Almás-szilvás BackerMan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Almás-szilvás BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet és a porcukrot, a vajat belereszeljük (mártunk, reszelünk, mártunk...), és összedolgozzuk a vízzel, hogy szépen összeálljon. Lefedjük fóliával, és berakjuk a hűtőbe.
  2. Addig a szilvát, almát megmossuk, és kimagozzuk. Az almát kb. 6 egyenlőrészre vágjuk, a szilvát félbe. A cukrotés a fahéjat összekeverjük.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. A tésztát kinyújtjuk.
  5. A kiválasztott sütőedény hátuljára tesszük, és a tésztára egy fóliát. Így megkapjuk az adott méretet, és a nyújtófára sem ragad oda a tészta, és nem kell több lisztet használnunk. (Én egy pizza tepsit használtam, az kb 28 cm, tettem bele sütőpapírt.)
  6. Ezt elősütjük 15 percig. Utána kivesszük a sütőből, és a fahéjas cukorral meghintjük, elrendezzük rajta a gyümölcsöt, és ha maradt cukor, akkor azzal még megszórjuk a tetejét.
  7. Visszatesszük, és még 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3990
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Nézelődtem a neten a gasztroblogok között, és találtam ezt a szilvás sütit. Imádom a szilvás lepényeket és a sütiket is. Az eredeti receptben csak szilvával volt készítve, de nekem nem volt itthon annyi, és gondoltam, a fahéj jól megy az almához is. VIGYÁZAT, nagyon gyorsan elfogy!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...