r
Nosalty Logó

Almás szelet hanyag eleganciával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Almás szelet hanyag eleganciával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egy csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, és a kb. 1 x 1 cm-es kockára vágott hideg vajat.
  2. A kézi mixer dagasztókarjával nagyjából elmorzsoljuk a vajat, majd kézzel gyors mozdulatokkal egybegyúrjuk a tésztát. (Ne tartson 1 percnél tovább a kézzel való összeállítás, szinte csak egy gombóccá kell nyomkodni.) Tenyérnyi nagyságú téglalapra formázzuk, átlátszó fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 20-30 percre.
  3. Az idő elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, és 25 x 35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy ennél nagyobb méretű sütőpapírra tesszük át a nyújtófa segítségével, majd a papírral együtt egy 40 x 30 cm-es tepsibe helyezzük a tésztát.
  4. A megtisztított, kimagozott almákat hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk. A tésztára rakosgatjuk, úgy hogy a tészta széle mindenhol üresen maradjon, kb. 4-5 cm-es peremre van szükség.
  5. Az őrölt fahéjat a barna cukorba keverjük és egyenletesen az almákra szórjuk. Az üresen maradt tésztaszéleket óvatosan visszahajtjuk úgy, hogy az mindenhol hozzáérjen a szélső almaszeletekre.
  6. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, lehetőleg a sütő alsó harmadába, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16032
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás szelet hanyag eleganciával
Vicikó 251 recept

Amint kivettem a kész sütit a tepsiből,  ez a cím jutott eszembe... Az eredetinek "Tarte" volt a címe, de mivel szerintem a mi hagyományaink szerint ez nem torta, ezért átkereszteltem. Egy német közkedvelt oldalról való recept. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése, és amint látszik, a megformálása is attól szép, hogy nem tökéletes, vagy mégis ez a tökéletes...?! Csak úgy lazán, hanyagul? Na, most ezt tényleg nem tudom!   

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...