r
Nosalty Logó

Almás süti vaníliás mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Almás süti vaníliás mázzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 188 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: tojást cukorral habosrakeverjük. Hozzáadjuka tejet és olajat, majd végül a sütőporos lisztet.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük, elsimítjuk.
  3. Az almákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk és 1-1,5 cm vastagságú cikkekre vágjuk, rárakosgatjuk a tészta tetejére.
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük, majd a sütőből kivéve egyenletesen eloszlatjuk rajta a mázat, és újra visszatéve szép pirosra sütjük.
  5. Máz: Vajat felolvasztjuk, habosra keverjük cukorral, vaníliás cukorral és tojással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x21
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11440
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamámtól való recept. Gyerekkoromban tanította meg velem az elkészítését, szóval nem egy nagy ördöngösség. Bátran belefoghat bárki, biztosan nem fog kudarcot vallani vele. A sütési időt még sosem mértem, úgyhogy csak körölbelüli az érték, amit beírtam. Ezért legyen a kép is mérvadó!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...