r
Nosalty Logó

Almás süti Dalmi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dalmi
Almás süti Dalmi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 5929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.7 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 5929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Hámozzuk és reszeljük le az almákat. Keverjük hozzá a fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Keverjük bele a fahéjat.
  2. A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszát két egyenlő részre osztjuk, és a tepsi méretére kisimítjuk. 40x30 cm-es tepsit használtam. Kenjük ki a tepsit vajjal, és helyezzük bele az első lapot.
  4. Tegyük rá az almás masszát, és szórjuk meg cukorral.
  5. Tegyük rá a másik tésztalapot, és a széleket nyomkodjuk össze. Szúrjuk meg villával, és kenjük meg a felvert tojással.
  6. Légkeveréses, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2197
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nagyon sok almánk van, ősszel gyakran készítek almás sütit. Sokáig keresgéltem a megfelelő receptet, végül több receptből sikerült összeállítani a kedvünkre valót. Hűtőben tárolom.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...