r
Nosalty Logó

Almás-pudingos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Almás-pudingos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

1177
Kalória
18g
Fehérje
169.4g
Szénhidrátok
50.7g
Zsír
212.1g
Víz
335.9g
Koleszterin
7.3g
Rost
119.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2862 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.6 g
  • Cukor
    718 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészületként az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, melyet enyhén megvajazunk. Erre rakosgajtuk a felszeletelt almákat. Az alma vastagsága kb. 1-1,5 cm legyen.
  2. A 10 tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az előre összekevert sütőporos-bikarbónás lisztet. A keverékbe óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék felvert habját, majd az így kapott keveréket kettéválasztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt egyenletesen az almákra simítjuk.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, akkor minderre rásimítjuk a "fehéren" maradt masszát, majd (tűpróbáig) sütjük.
  4. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingpor elkeverjük a tejjel, és megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára elegyítjük.
  5. Amikor a tészta már kellőképen kihűlt, rásimítjuk a vajas-pudingos krémet, és elkészítjük a csokimázat. A végén ezzel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Valami nagyon finomat és kicsit gejl-t akartam enni. A régi receptek között durkálva találtam meg ezt a süteményt. Igazából csak egy kis cetlire volt lejegyezve valamikor régen, még neve sincs. Illetve lehet, hogy van neve, de én csak mennyei almásnak hívom, mert nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!