r
Nosalty Logó

Almás piskóta tejfölös krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS36 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Almás piskóta tejfölös krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Krém

599
Kalória
10.6g
Fehérje
84.2g
Szénhidrátok
24.8g
Zsír
232.9g
Víz
161.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
55.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 3601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 3601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Almás réteg

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, négybe vágjuk.
  2. A cukrot világosra karamellizáljuk, hozzáadjuk az 1 dkg vajat, majd belerakjuk az almadarabokat, és beleforgatjuk a karamellbe(ha nem elég lédús az alma 1-2 ek vizet is adhatunk a karamellhez). Lefedjük, és pár perc után lezárjuk a lángot.
  3. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat és a citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk az almát, hogy egymást érje, majd rátöltjük a piskóta masszát, és megsütjük. Amikor a tészta szépen feljött, és kezd pirulni, mérsékeljük a lángot, kb 20 perc után tűpróbát végzünk, ha nem ragad, elzárjuk a lángot, és félig nyitott ajtóval még pár percig bent hagyjuk. Miután kivettük a sütőből, és langyosra hűlt, ráteszünk egy sütőpapírt és egy tálcát, kiborítjuk, hogy az alma felülre kerüljön, majd a sütőpapírral együtt visszatesszük a tepsibe (hogy a krém, amit majd rátöltünk ne tudjon lefolyni). Itt hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot.Amikor kész, levesszük a lángról, és belekavarjuk az 5 dkg vajat, hogy ne csomósodjon, majd hozzáadjuk a tejfölt (20%-os), és teljesen simára kavarjuk. Nem forrón, de még melegen, amikor még önthető, rátöltjük az almára, elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megkeményedjen.
  6. Bevonjuk tortabevonóvalvagy kakaóöntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

A fotón kakaóöntet van: 3 ek porcukor, 2 ek kakaó, 3 ek víz, diónyi vaj és 50 g csokibevonó. Ezeket felolvasztom, majd rátöltöm a sütire. Aki édesebben szereti, a krémet lehet több cukorral készíteni. Alma helyett körtét is használhatunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!