Almás piskóta tejfölös krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Almás réteg
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
35 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Krém
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Almás réteg
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
3601
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Almás réteg
Tészta
-
7.3g tojás9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Krém
-
11 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
Összesen
118
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 232.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3086.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1327 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.9 g
-
Cukor 330 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1397.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1006 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 954 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1358 micro
Összesen
3601
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
118
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Almás réteg
Tészta
-
4 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál citromhéj
Krém
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
8 dl tej
-
7 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vaj
-
2 dl tejföl
Elkészítés
Almás réteg
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, négybe vágjuk.
- A cukrot világosra karamellizáljuk, hozzáadjuk az 1 dkg vajat, majd belerakjuk az almadarabokat, és beleforgatjuk a karamellbe(ha nem elég lédús az alma 1-2 ek vizet is adhatunk a karamellhez). Lefedjük, és pár perc után lezárjuk a lángot.
- Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat és a citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk az almát, hogy egymást érje, majd rátöltjük a piskóta masszát, és megsütjük. Amikor a tészta szépen feljött, és kezd pirulni, mérsékeljük a lángot, kb 20 perc után tűpróbát végzünk, ha nem ragad, elzárjuk a lángot, és félig nyitott ajtóval még pár percig bent hagyjuk. Miután kivettük a sütőből, és langyosra hűlt, ráteszünk egy sütőpapírt és egy tálcát, kiborítjuk, hogy az alma felülre kerüljön, majd a sütőpapírral együtt visszatesszük a tepsibe (hogy a krém, amit majd rátöltünk ne tudjon lefolyni). Itt hagyjuk kihűlni.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot.Amikor kész, levesszük a lángról, és belekavarjuk az 5 dkg vajat, hogy ne csomósodjon, majd hozzáadjuk a tejfölt (20%-os), és teljesen simára kavarjuk. Nem forrón, de még melegen, amikor még önthető, rátöltjük az almára, elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megkeményedjen.
- Bevonjuk tortabevonóvalvagy kakaóöntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 743
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 210988
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Csiki Piroska
230 recept
A fotón kakaóöntet van: 3 ek porcukor, 2 ek kakaó, 3 ek víz, diónyi vaj és 50 g csokibevonó. Ezeket felolvasztom, majd rátöltöm a sütire. Aki édesebben szereti, a krémet lehet több cukorral készíteni. Alma helyett körtét is használhatunk.