r
Nosalty Logó

Almás-meggyes gyümölcskocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás-meggyes gyümölcskocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

369
Kalória
9.7g
Fehérje
65.7g
Szénhidrátok
6.2g
Zsír
95.4g
Víz
135g
Koleszterin
2.2g
Rost
35.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 1476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kikenünk vajjal, beborítjuk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a vaníliás pudingot a tasakon lévő leírás szerint, majd időnként átkeverve, langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, és felszeleteljük (vagy kockákra vágjuk), és egy kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára dinszteljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
  3. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a tepsibe, és ezután rétegezzük rá a többi hozzávalót. Rákenjük a kihűlt vaníliás pudingot, majd szépen elrendezzük a tetején a gyümölcsöket, amit végül meghintünk egy kis tasak vaníliás cukorral.
  4. A szokásos módon elkészítjük a tortazselét, és ha kissé kihűlt, a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Ezután az egészet 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Kisfiam névnapjára vendégeket vártunk, és gondolkodtam rajta, milyen sütit készíthetnék, ami egyszerű is, finom is, és biztosan nem rontom el. Az eperszezontól az utolsó fürt szőlőig bezárólag nagyon sokszor készítek különböző idénygyümölcsökből finom gyümölcstortákat a családnak, ezért jött most az az ötlet, hogy egy hasonló, kockára vágható sütit dobok össze erre az alkalomra, annak tuti sikere lesz. Így is lett, az utolsó morzsáig elfogyott!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!