r
Nosalty Logó

Almás-meggyes gyümölcskocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-meggyes gyümölcskocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 1476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kikenünk vajjal, beborítjuk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a vaníliás pudingot a tasakon lévő leírás szerint, majd időnként átkeverve, langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, és felszeleteljük (vagy kockákra vágjuk), és egy kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára dinszteljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
  3. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a tepsibe, és ezután rétegezzük rá a többi hozzávalót. Rákenjük a kihűlt vaníliás pudingot, majd szépen elrendezzük a tetején a gyümölcsöket, amit végül meghintünk egy kis tasak vaníliás cukorral.
  4. A szokásos módon elkészítjük a tortazselét, és ha kissé kihűlt, a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Ezután az egészet 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18103
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Ajánló

Az egész sütemény tetszés szerint variálható. Készíthetünk akár kakaós piskótát is alapnak, vagy tehetünk rá bármilyen ízű pudingot, és a gyümölcsök is tetszés szerint variálhatóak.  A tortazselé pedig az összhatás vagy a színesebb megjelenés érdekében lehet akár piros is. Jó kísérletezést mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam névnapjára vendégeket vártunk, és gondolkodtam rajta, milyen sütit készíthetnék, ami egyszerű is, finom is, és biztosan nem rontom el. Az eperszezontól az utolsó fürt szőlőig bezárólag nagyon sokszor készítek különböző idénygyümölcsökből finom gyümölcstortákat a családnak, ezért jött most az az ötlet, hogy egy hasonló, kockára vágható sütit dobok össze erre az alkalomra, annak tuti sikere lesz. Így is lett, az utolsó morzsáig elfogyott!

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...