r
Nosalty Logó

Almás lilakáposzta és holland krumplipüré - hurkához és natúr sültekhez

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eleonora - Multikulti flancolda
Almás lilakáposzta és holland krumplipüré - hurkához és natúr sültekhez
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5227.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    2882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha hurkát szeretnél feltétként, akkor tedd a hurkákat hideg vízbe ázni. A hagymát és az almát (magház nélkül, de héjastul) apró kockákra aprítsd fel. A lila káposztát is aprítsd hosszában, majd keresztben is nyess párat.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőbe dobjunk bele kb. fél evőkanálnyi vajat, és olvaszd fel kozepes langon, majd mehet rá az aprított hagyma és egy késhegynyi őrölt/reszelt szerecsendió amit 2-3 percig pirítgass (ha le akar égni, löttyints rá egy kis vizet). Borítsd bele a káposztát, az almakockákat és 1 ek fehér balzsamecetet. Idonkent kevergetve 4-5 percig pirítgads alacsony lángon/fokozaton.
  3. Tegyünk fel vizet a krumpli főzéséhez. Öntsük fel 250 ml vízzel a káposztás csodát, szórjjuk meg 2 csapott ek barnacukorral, 2 tk fahéjjal, egy kis sóval és borssal. Alaposan keverjük össze, majd lefedve főzzük közepes lángon 45 percig, amíg meg nem puhul a káposzta. Rendszeresen kavargassuk és nézzünk rá, mert hajlamos odaégni. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet, hogy ne legyen száraz. (Ha nincs kedvünk ennyit várni, nem nagy probléma, én szeretem félnyersen is.) :D )
  4. Ha hurkázunk: Tegyük a hurkákat zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáljuk meg a tetejüket, és fröcsköljük le némi vízzel a kiszáradásuk megelőzése végett. Hideg sütőbe helyezzük, állítsuk 160 fokra, és süssük 30-40 percig egyenletes pirosságig, és legalább egyszer forgasssuk meg. (Még sose csináltam, elvileg így kell.)
  5. Ha egyéb húsozunk: Csináljuk, ahogy szeretnénk. =) A fűszerezés legyen natúr, ha csípősebbre szeretnénk, borssal tegyük, a paprika szerintem nem illik ehhez az édes-savanyú káposztához.
  6. A főzőviz valószínűleg már gyöngyözik, úgyhogy gyorsan pucoljuk azokat a krumplikat! =D
  7. Kockázva/szeletelve mehet a vízbe. A vizet sóval vagy ízfokozómentes zöldségleves-kockával turbózzuk fel.
  8. Ellenőrizgessuk a dolgokat, és várjunk... Ha a hurkák közben elkészültek, akkor vegyük ki, de a a sütőt ne kapcsoljuk ki, tekerjük fel 210 fokra. Ha nem volt bekapcsolva, akkor most tegyük meg.
  9. Ha a krumpli puha, leszűrhető, és készíthető a püré: egy alapos trancsírozással, egy löttyintésnyi tejjel, egy kis darabka (kb. fél ek.) vajjal, 1 tk mustárral, némi sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.
  10. Ha a feltétet serpenyőben készítettük: öntsük le a keletkezett zsír túlnyomó részét. Ha tiszta serpenyőnk van, csak dobjunk bele kis vajat, majd a krumplipürét borítsuk bele, és szórjunk rá a sajtot lereszelve, és 8 percre helyezzük be a sütőbe (210 fokon).
  11. Végül jóízűen fogyaszuk el bódító szépségű tulipánmezők vizualizálása közepedte.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 680
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás lilakáposzta és holland krumplipüré - hurkához és natúr sültekhez
Eleonora - Multikulti flancolda 5 recept

Hagyományos holland fogás, szerintem a káposzta benne a legjobb. Az én kolbászom bolti és vega, ilyen ízvilágú sajnos nincs Magyarországon, de úgy véljük jól passzol ez a köret véres- és májas hurkához egyaránt vagy natúr ízesítésű sültekhez. Szokták fogyasztani grillezett csirkével is. En natúr sós-borsos darált marhával is szeretem. A kép nem túl bizalomgerjesztő, sajnos besötétedett, mire elkészültem... bocsi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...