r
Nosalty Logó

Almás lepény Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Almás lepény Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 3645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét sóval és citromlével jó keményre felverjük, félretesszük.
  2. A tojássárgát a cukorral jól kikeverjük, beleöntjül a tejet, majd a sütőporral elkevert liszt felét.
  3. Keverés után beleöntjük az olajat, majd a maradék lisztet.
  4. Végül a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. Egy zsírozott-lisztezett közepes tepsibe simítjük a masszát.
  6. A megpucolt almákat kisebb cikkekre vágjuk, és szép sorba rakjuk a masszára. Kicsit belenyomkodjuk, és mehet a sütőbe, kb. 35 percre.
  7. A sütőben hagyjuk kihűlni, és kockákra vágjuk. Tetejére lehet porcukrot is szórni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7412
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Ajánló

Ha gyorsan kell egy süti!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan akartam egy almás sütit készíteni. Ezt a receptet találtam. Egyszerű és finom. Sajnos én kisebb tepsiben sütöttem, de a receptben már közepes tepsit írok. A recept a Szalay Könyvek sorozatából való. Ott szilvával készült a lepény, és nem írták a tepsi méretét. A képen ekkorának ítéltem meg, de szerintem nagyobb kell hozzá, elvégre ez egy lepény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...