Almás krémes Krityóéknál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
33g sertészsír301 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13 kcal
-
13g tejföl26 kcal
A krémhez
A töltelékhez
Összesen
1601
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g tejföl158 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A töltelékhez
Összesen
9605
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
5.1g sertészsír46 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2g tejföl4 kcal
A krémhez
-
2.8g tojás3 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
A töltelékhez
Összesen
243
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1064.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 247.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1601
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 476.6 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 205 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6386.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 1835 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2462 mg
-
Nátrium 1543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1236.1 g
-
Cukor 644 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1486.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2688 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 828 mg
-
Retinol - A vitamin: 2514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1954 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
9605
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
20 dkg sertészsír
-
20 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 ek tejföl
A krémhez
-
2 db tojás
-
0.5 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg cukor
-
25 dkg margarin
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és vékony szögletes lapokat sütünk belőle. Ezt tehetjük a tepsi hátulján is, én sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütöttem. Célszerű, az egyik lapot (ez lesz a teteje) előre megjelölni, amikor a tepsiben (tepsi hátulján) van, hogy mekkorák legyenek majd a kockák. Én ezt egy hosszú vonalzóval csináltam, mert azzal szép egyenes vonalt lehet a tésztába nyomni és - nagyjából - egyforma kockákat lehet kialakítani.
- A krémhez a pudingporokat 2 evőkanál cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjóük a tojások felvert fehérjét (nem kell óvatoskodni, mert a végén úgy is össze lesz kézimixerrel turmixolva). A sárgáját majd csak akkor keverjük hozzá, ha kihűlt!
- A töltelékhez az almákat mepucoljuk, lereszeljük, és a vajon addig pirítjuk, míg a leve elfő. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
- A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt pudingot és a 25 dkg margarint. Szép simára keverjük.
- Amikor mindegyik alkotórész kihűlt egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük a vaníliás krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk, ezután rátesszük a második lapot. Erre kerül az almás massza, melyet szintén szépen egyenletesen eloszlatunk, majd befedjük a harmadik (megjelölt lappal).
- Nem kell aggódni, ha bármelyik lap megreped vagy eltörik. Szépen, ponosan össze kell rakni, és mire "összepuhul", nem is lesz nyoma a balesetnek! :)
- Hűvös helyen egy napig feltétlenül állni hagyjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39793
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Krityó
31 recept
Van egy receptfüzetem... Még kislány koromban írogattam bele recepteket. Nem olyan régen költöztünk, és a kezembe akadt ez a füzet. Azóta minden hétvégén sütök valamit, és ennek a sütinek akkora sikere lett a családban, hogy megosztom Veletek is. Szó se róla, egy kicsit macerás süti, a konyhám konkrétan egy csatatér hangulatát idézte fel. De másnap (mert ugye tényleg ki kell várni azt az egy fránya napot) minden fáradságomért kárpótolt a végeredmény! :)