r
Nosalty Logó

Almás krémes Krityóéknál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Almás krémes Krityóéknál
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

1601
Kalória
17.9g
Fehérje
206g
Szénhidrátok
79.4g
Zsír
247.7g
Víz
169.6g
Koleszterin
8.2g
Rost
107.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    476.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1236.1 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1486.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1954 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és vékony szögletes lapokat sütünk belőle. Ezt tehetjük a tepsi hátulján is, én sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütöttem. Célszerű, az egyik lapot (ez lesz a teteje) előre megjelölni, amikor a tepsiben (tepsi hátulján) van, hogy mekkorák legyenek majd a kockák. Én ezt egy hosszú vonalzóval csináltam, mert azzal szép egyenes vonalt lehet a tésztába nyomni és - nagyjából - egyforma kockákat lehet kialakítani.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 evőkanál cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjóük a tojások felvert fehérjét (nem kell óvatoskodni, mert a végén úgy is össze lesz kézimixerrel turmixolva). A sárgáját majd csak akkor keverjük hozzá, ha kihűlt!
  3. A töltelékhez az almákat mepucoljuk, lereszeljük, és a vajon addig pirítjuk, míg a leve elfő. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt pudingot és a 25 dkg margarint. Szép simára keverjük.
  5. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük a vaníliás krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk, ezután rátesszük a második lapot. Erre kerül az almás massza, melyet szintén szépen egyenletesen eloszlatunk, majd befedjük a harmadik (megjelölt lappal).
  6. Nem kell aggódni, ha bármelyik lap megreped vagy eltörik. Szépen, ponosan össze kell rakni, és mire "összepuhul", nem is lesz nyoma a balesetnek! :)
  7. Hűvös helyen egy napig feltétlenül állni hagyjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Van egy receptfüzetem... Még kislány koromban írogattam bele recepteket. Nem olyan régen költöztünk, és a kezembe akadt ez a füzet. Azóta minden hétvégén sütök valamit, és ennek a sütinek akkora sikere lett a családban, hogy megosztom Veletek is. Szó se róla, egy kicsit macerás süti, a konyhám konkrétan egy csatatér hangulatát idézte fel. De másnap (mert ugye tényleg ki kell várni azt az egy fránya napot) minden fáradságomért kárpótolt a végeredmény! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!