r
Nosalty Logó

Almás krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gyöngyi75
Almás krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1005 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1005 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5973.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 6026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy normál tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk az alját, beterítjük a vékonyra szeletelt, hámozott almával, és fahéjjal meghintjük.
  3. Ráöntjük a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és azt is ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk.
  4. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Közben a két pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, ha kihűlt a margarinnal krémesre keverjük.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuka tepsiből, alufóliát eltávolítjuk, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét kakaóval meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32X24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 978
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 172958
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Instant kakaóporral szoktam a tetejét megszórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gyöngyi75 2 recept

Nagyon mutatós, és nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...