r
Nosalty Logó

Almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5610.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.7 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1929 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 6851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 115739
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...