Almás-körtés rétes vaníliaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
548
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2192
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
83
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 398 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
548
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.4 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1592.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
2192
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag réteslap
-
1 kg alma
-
1 kg körte
-
4 ek citromlé
-
7 csapott ek cukor
-
1 db tojás
-
2 kávéskanál fahéj
-
1 dl vaníliapuding
-
2 dl tej
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 tasak rétes fix
Elkészítés
- Az almát és a körtét megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük.
- Hozzáadunk 3-3 kanál cukrot, vaníliás cukrot, majd 2-2 kanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
- Ízlés szerint adhatunk hozzá fahéjat és fél csomag rétes fixet, hogy sütés közben ne ázzanak szét a réteslapok.
- 3 db réteslapot előveszünk, megolajozzuk, szétterítjük rajta a tölteléket és felhajtjuk.
- A tetejét megkenjük tojássárgájával.
- Olajozott tepsiben készre sütjük.
- A pudingot a 1 kanál cukorral és tejjel elkészítjük, és a kihűlt rétesekre öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 4613
- Feltöltés dátuma: 2014. január 10.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Volt bőven alma és körte termés, könnyű desszert lett belőle.