r
Nosalty Logó

Almás-körtés-áfonyás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Almás-körtés-áfonyás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 638 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 6370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 233 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 638 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1112.2 g
  • Cukor
    822 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 6370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A pitetésztát elkészítjük, és egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. A kilógó részt nem vágjuk le, hanem visszagyűrjük, és elsimítjuk, hogy szép formát kapjon.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Ha aszalt áfonya van csak kéznél, akkor egy kicsit beáztatjuk langyos, rumos tejbe, hogy jól megszívja magát.
  4. Az almát és a körtét megpucoljuk, tetszőlegesre vágjuk (Én szeleteltem, de kockázni is lehet.), majd a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg egy kicsit össze nem esik, és kifőtt egy kevés levet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és besűrítjük a tölteléket. Majd beleforgatjuk az áfonyát, és hagyjuk hűlni egy keveset.
  6. Közben a morzsához valókat kézzel morzsásítjuk.
  7. A tölteléket a tésztára simítjuk és a tetejét megszórjuk a morzsával.
  8. Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tetején a morzsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12475
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Mielőtt sütőbe tennénk, a sütő aljára alufóliát rakhatunk, vagy a tepsire tesszük a formát, de az a lényeg, hogy a töltelék egy kicsit ki fog folyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt egy újabb remek piterecept, ez is Amerikából ékezett. Erősen dominál benne az áfonya íze, és olyan gyönyörűen mutat, mikor a bogyó befogja a töltelék színét. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...