r
Nosalty Logó

Almás halmok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás halmok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 280 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A lisztből a sóval, cukorral, sütőporral, tojással és a vajjal egy morzsaszerű tésztát gyúrunk.
  3. Az almát megmossuk, durvára reszeljük, majd a citromlével, juharsziruppal és a mazsolával együtt a tésztához keverjük.
  4. 2 teáskanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsikbe. Betoljuk a sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 433
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 26350
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát ízesíthetjük egy kis fahéjjal is. Ebből az adagból kb. 40 db aprósütemény lesz. A langyosra hűlt süteményt szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...