r
Nosalty Logó

Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aureliavadaszan
Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 2559 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 2559 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Morzsa réteg

  • 150 g finomliszt (nálam most: 75 g rozsliszt, 75 g búzafinomliszt)
  • 75 g cukor (nálam most: 50 g barna nádcukor, 25 g kristálycukor)
  • 150 g vaj (felkockázva)

Gyümölcs réteg

Elkészítés

Morzsa réteg

  1. Első lépésben felkockázzuk a vajat, majd visszatesszük a hűtőbe hűlni. Egy kisebb tálba kimérjük a lisztet, cukrot, zabpelyhet, és a tálat félretesszük. Ekkora mennyiséggel vastagabb morzsa réteget kapunk, aki inkább a sütemény gyümölcsös részét szeretné élvezni, annak ajánlom, hogy 100 g liszt-50 g cukor-100 g vajjal készítse el.
  2. Az almákat meghámozzuk, és dobókocka méretűre daraboljuk, majd egy külön tálba vagy a kerámia tálba tesszük. Az almákat meglocsoljuk a fél citrom levével, majd az egészet fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük, ezután (ha még nem tettük meg) beleöntjük a kerámia tálba. Rászórjuk az erdei gyümölcs bogyókat, és az egészet megszórjuk egy kis vaníliás cukorral.
  3. Elővesszük a lisztes tálat, és a hűtőből kivett vajjal az egészet kézzel összemorzsoljuk addig, míg "szemcsés", "homokos", morzsás állagot nem kapunk. Ha elérte ezt az állapotot, rászórjuk a gyümölcsös rétegre.
  4. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 40-50 percig sütöm, addig, míg a morzsa réteg aranybarna nem lesz.
  5. Tipp: Díszítésként szórhatunk rá gránátalma magvakat, vagy száraz serpenyőben pirított szeletelt mandulát. Nyáron elengedhetetlen mellé a vanília fagyi! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6926
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Szeretem ezt a süteményt, mert minden háztartásban megtalálható az elkészítéséhez szükséges összes hozzávaló, és a gyümölcsréteg összetevőit szezonálisan váltogathatjuk. Nem lehet elrontani! :)

Hozzávalók

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...