r
Nosalty Logó

Almás-epres-áfonyás túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-epres-áfonyás túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Elkészítés

A gyümölcsalaphoz

  1. Az almákat meghámozzuk, és uborka szeletelőn egyenesen a sütőpapírral kibélelt tepsibe/formába szeleteljük, egyenletesen lefedve a forma alját. Majd erre szórjuk az áfonyákat, az epreket pedig körben helyezzük el, hogy minden szelethez jusson 1-1.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi hozzávalót összekeverjüka sárgákkal, majd óvatosan beleforgatjuka habba, és a gyümölcsökre öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérre borítjuk, és óvatosan leszedjük a sütőpapírt, majd vaníliás cukrot szitálunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4299
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mai recept, gyors és üdítő.

Hozzávalók

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...