r
Nosalty Logó

Almás-diós túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-diós túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6344.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1666 micro
Összesen 5944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, hozzáadunk 7 dkg cukrot, csipet sót, rámorzsolunk 12 dkg margarint, jól összedolgozzuk.
  2. Tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. 4 db tojást 25 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a túrót, 10 dkg margarint, a narancs levét és reszelt héját, végül apránként a pudingport. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen.
  4. Rásimítjuk a túrótölteléket, a megmosott, hámozott, vékony szeletekre vágott almát, majd előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  5. A maradék vajat serpenyőben megforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrozott, darált diót. Állandó keverés mellett aranybarnára pirítjuk. A langyosra hűlt tortát a karamellizált dióval és porcukorral meghintve díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4511
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én durvára vágott diót használtam hozzá, azt pirítottam meg, és úgy még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...