Almás-diós túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
992
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
5944
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.4 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 207.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
992
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.1 g
Zsír
-
Összesen 276.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6344.1 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 2087 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731.4 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2472 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1808 micro
-
β-crypt 301 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1666 micro
Összesen
5944
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.2 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőporral elkevert lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, hozzáadunk 7 dkg cukrot, csipet sót, rámorzsolunk 12 dkg margarint, jól összedolgozzuk.
- Tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- 4 db tojást 25 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a túrót, 10 dkg margarint, a narancs levét és reszelt héját, végül apránként a pudingport. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen.
- Rásimítjuk a túrótölteléket, a megmosott, hámozott, vékony szeletekre vágott almát, majd előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
- A maradék vajat serpenyőben megforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrozott, darált diót. Állandó keverés mellett aranybarnára pirítjuk. A langyosra hűlt tortát a karamellizált dióval és porcukorral meghintve díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4510
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Én durvára vágott diót használtam hozzá, azt pirítottam meg, és úgy még finomabb.