r
Nosalty Logó

Almás-diós gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Almás-diós gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4464.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. Az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen.
  2. Amikor az alma már levet engedett, keverjük hozzá az egész tojást. (nem kell kinyomkodni a levét, mert attól lesz szaftos a tészta)
  3. A diót vágjuk fel apróra. Az aszalt szilvát szintén vágjuk apróbbra. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a mézes fűszerkeverékkel, majd szitáljuk át.
  4. A sütőformát (ez lehet egy őzgerinc forma is) vékonyan kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőporos liszthez adjuk hozzá a cukros-tojásos-almát és keverjük össze.
  5. Ezután adjuk hozzá a darabolt diót, az aszalt és kandírozott gyümölcsöket, majd szintén keverjük alaposan össze. Ezután egyenletesen öntsük bele a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt formába.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig, tűpróbáig. Ha már nem ragad a tészta, akkor kivehetjük a sütőből. (Én légkeverésnél 170 fokon, 55 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Az almától finom, szaftos lesz a tészta, a mézes fűszerkeveréktől pedig finom ízt kap a gyümölcskenyerünk. Ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcsöt tehetünk bele.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 831
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...