r
Nosalty Logó

Almás batyuk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almás batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 2106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. 7,5 dkg lisztet, egy csipet sóval, fél tojással, egy kanál balzsamecettel robotgépben összegyúrunk, fóliában félretesszük a hűtőbe.
  2. Szintén robotgéppel 15 dkg lisztet, 12,5 dkg vajat és 2 kanál vizet összedolgozunk homogén tésztává.
  3. Az első tésztát kinyújtjuk négyszög alakúra, és a másodikat is, csak kb. fele akkorára, ráfektetjük az első tészta közepére. A nagyobb tészta széleit felhajtjuk a kisebbre úgy, hogy azt teljesen eltakarja. Ezt a tésztát így kinyújtjuk, majd mindkét oldalról behajtjuk a közepéig, majd a két lapot összecsukjuk, mint egy könyvet. Ugyanígy teszünk a hosszú tésztával, csak egy 90 fokos fordulattal lentről és fentről hajtogatva. Az így kapott tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük fél óránként.
  4. Az elkészült tésztát kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra, felvágjuk kisebb kockákra (nekem 6 x 6 kockám lett).
  5. A kocka közepére rakjuk az almadarabot, felette összecsípve a tészta csücskeit. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és 180 fokos sütőben alul-felül sütésen 20-25 perc alatt megsütjük. Tálalásnál meghinthetjük porcukorral.

Töltelék:

  1. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kivágjuk és minden cikket megfelezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2806
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás batyuk
Évi néni 1830 recept

Hajnalban nem tudtam aludni, ezért bekapcsoltam a TV-t és éppen egy sütis műsor ment a Paprika TV-n, ahol is szlovák háziasszonyok házilag készítették a leveles tésztát. Éppen ráértem, én is nekiálltam a tésztakészítésnek, mert nagyon egyszerűnek láttam a dolgot, és az is volt. Talán az ötletet is itt láttam, hogy almadarabokat töltöttek a tésztába és azt sütötték meg. Sehol egy kis cukor, csak a gyümölcs saját cukortartalma. Na jó, a végén mégis volt egy kis minimális porcukrozás a süti tetejére, de az szinte elenyésző. A legnagyobb sikert ma evvel a kis sütivel arattam.

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...