adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
485
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
970
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.2 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 422.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
485
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.4 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 844.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
970
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
85
kcal
Elkészítés
- Az almákat alaposan megmossuk, megszárítjuk. (Nem kell meghámozni, magozni sem.)
- Olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk. (A végeit nem használjuk fel.)
- Az almaszeletek mindkét oldalát megkenjük citromlével.
- Egy lábasban, lassú tűz felett, feloldjuk a cukrot a vízben, majd erősebbre vesszük a lángot és felforraljuk.
- A forró szirupot hőálló tálba öntjük és beledobáljuk az almaszeleteket. Lefedjük és egy éjszakán át állni hagyjuk.
- Másnap kivesszük az almát a cukros léből, konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet a szeletekről és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük őket egymás mellé.
- 100 fokos sütőben 60 perc alatt kiszárítjuk az almaszirmokat. Félidőben megforgatjuk a szeleteket.
- Miután kihűlt, légmentesen zárható dobozba tesszük és fogyasztásig abban tároljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 564
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 101442
- Feltöltés dátuma: 2008. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az almachipset baromi egyszerű otthon elkészíteni, felesleges a boltba menni érte. Bármilyen alma megteszi, ami éppen van a gyümölcsöstálban. A Szakácsok Könyvében leginkább desszertek díszítéséhez ajánlják, de én magában is nagyon szeretem.