r
Nosalty Logó

Alaplé pörköltcsontból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mikibácsi
Alaplé pörköltcsontból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

26
Kalória
0.1g
Fehérje
0.6g
Szénhidrátok
2.5g
Zsír
522.2g
Víz
2.4g
Koleszterin
116mg
Rost
289.4mg
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 3 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3 kcal

Elkészítés

Pirítás

  1. Alapjában húsos disznócsontból készül, felhasználhatunk más porcos részt is. A csontot és a felvágott egyéb alkatrészeket serpenyőben kevés disznózsíron sötétbarnára pirítjuk. Egyszerre keveset, mozgatjuk, és nagyon magas hőfokon.
  2. Amikor elfogyott a csont, akkor pici vízzel felöntjük a serpenyőt, hogy a leragadt pörkös részeket is feloldjuk, ezt levet is hozzáöntjük a csontokhoz.

Főzés

  1. A pirított csontokat tesszük fel fedő nélkül főni, enyhe sózással és fűszerezéssel. Csak éppen gyöngyözzön! Három óra múlva leszűrjük.

Szűrés, palackozás

  1. A fűszereket kidobjuk, a levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A csontokról leszedett húsdarabkákból pástétom készül, a levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem.
  2. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Szegény ember vízzel főz, mondták régen. Ezzel az alaplével kicsit pörköltes, vastagabb ízeket is hozzáadhatunk egy unalmasabb főzelékhez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!