Áfonyaszörp és lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1543
kcal
- 0% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
6171
kcal
- 0% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.4 g
-
Cukor 374 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 496 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
1543
kcal
- 0% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1589.5 g
-
Cukor 1497 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1984.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1600 micro
Összesen
6171
kcal
- 0% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
170
kcal
Elkészítés
- Az áfonyát alaposan megmossuk, és egy nagy lábosba 3 deci vízzel feltesszük főzni. Forrástól számítva kb.5 percig főzzük. Közben krumplinyomóval összetörjük.
- Szitán átpasszírozzuk (ha lekvárt is akarunk, akkor ne teljesen szárazra, azaz ne csöpögtessük le alaposan).
- Az áfonyaléhez hozzáteszünk 1,1 kg kristálycukrot, a lekvárnak valóhoz 20 dekát. (Nekem a lé 1,8 liter, a lekvárnak való48 deka volt, és ehhez tettem a cukrot.)
- Feltesszük főzni kevergetve. A szörpöt lehabozzuk. Forrástól számítva kb.8-10 percet főzzük, majd a szörphöz 20 gramm citromsavat, a lekvárhoz 5 gramm citromsavat adunk. Még kb.1 percig főzzük, majd mikróban sterilizált üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejüket, és pár percre fejre állítjukaz üvegeket.
- Száraz dunsztba tesszük, és kb.2 nap alatt kihűtjük.
- A szörpöt vízzel hígítva finom üdítőt kapunk, a lekvárt süteménybe töltvevagy kenyérre kenve kapunk finomságot.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 30910
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A piacon nagyon jó árban kaptam nagyon szép áfonyát, így elkészítettem az idei áfonyaszörpöt- és lekvárt. A szörp 3 db 720 ml-es üveggel, a lekvár 1 db 720 ml-es üveggel lett. Szerintem nagyon finom, így csak ajánlani tudom a befőzni szeretőknek.