Áfonyás sajttorta Hanele konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hanele
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Morzsaalap
Tortakészítés
-
21g mascarpone84 kcal
-
28g krémsajt71 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8 kcal
-
8g áfonya5 kcal
Teteje
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Morzsaalap
Tortakészítés
-
250g mascarpone1010 kcal
-
340g krémsajt850 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
95 kcal
-
100g áfonya57 kcal
Teteje
-
600g gránátalma279 kcal
Összesen
5362
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Morzsaalap
Tortakészítés
-
12.1g mascarpone49 kcal
-
16.5g krémsajt41 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
4.9g áfonya3 kcal
Teteje
-
29.1g gránátalma14 kcal
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 382.6 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 1784 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.4 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 508.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1059 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 1040 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 815 micro
Összesen
5362
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Morzsaalap
Tortakészítés
-
25 dkg mascarpone
-
34 dkg krémsajt
-
50 ml habtejszín
-
12 dkg cukor
-
3 db tojás
-
25 g étkezési keményítő
-
10 dkg áfonya
Teteje
-
2 db gránátalma
Elkészítés
Morzsaalap
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
- A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk.
- A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.
Tortakészítés
- A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton sima, homogén masszává keverjük. Ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a tejszínt.
- Ezután jön a keményítő.
- Utoljára beleszórjuk a 10 dkg áfonyát, lehetőleg a közepére ne kerüljön, mert szeletelésnél problémát okozhat.
- Az elősütött morzsaaljra öntjük. 175 fokon sül 15 percet, majd visszavesszük a hőmérsékletet 120-ra, és további fél órára a sütőbe tesszük.
- Sütőt lekapcsoljuk, ajtaját kinyitjuk, és megvárjuk, amíg ott hűl ki a tortánk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5907
- Feltöltés dátuma: 2015. december 20.
Ajánló
Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét, én gránátalmával tettem, és rizspapírból készült ehető pillangók kerültek rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hanele
15 recept
A sajttorta egy roppant könnyen elkészíthető, mindenki által kedvelt desszert. Most egy gyümölcsös variációt ajánlok figyelmetekbe.