r
Nosalty Logó

6 főbűn torta Raj Rácheltől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
6 főbűn torta Raj Rácheltől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    697.9 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 9253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a vajat a barna cukorral habosra verjük, hozzáadjuk lassan az olívaolajat, majd egyenként a tojásokat.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük alaposan. A tejbe belecsorgatjuk a citrom levét, és picit állni hagyjuk. Először a lisztes keveréket, majd a citromos tejet is hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Kikent, sütőpapíros formában 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük. (Süthetjük két formában is.)
  4. A krémhez habosra verjük a vajat a sajtkrémmel. Hozzáadjuk a barna cukrot, vaníliát, fahéjat, és tovább verjük. A végén adjuk hozzá a porcukrot, és így verjük még egy kis ideig.
  5. A piskótát kifordítjuk a formából, felvágjuk. Megvárjuk, amíg egészen kihűl, és a krémmel megtöltjük. Élővirággal, gyümölccsel díszítjük..
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4398
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon fűszeres, szuperédes torta, amit mindenki imádni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...