r
Nosalty Logó

5 perces nutellás croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
5 perces nutellás croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bolti leveles tészta kinyújtjuk kissé, majd 4 részre vágjuk.
  2. Minden téglalapot átlósan szétvágunk.
  3. A kapott háromszögeket szabályos háromszögre húzzuk szét kezünkkel.
  4. Majd a közepére kb. egy evőkanál nutellát teszünk, és az egyik oldalánál fogva feltekerjük őket.
  5. Megkenjük a tetején egy felvert tojáshoz adott 2 evőkanál vízzel (vajjal is meg lehet kenni, aki allergiás a tojásra).
  6. Előmelegített sütőnkbe berakjuk a 8 db croissant. Majd amikor aranybarna színűvé válik a teteje, kivehetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 73739
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik szeretik meglepni családjukat reggelente valami finomsággal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legfinomabb reggeli a családom számára a csokis croissant. Mindig boltit vettük, de azokkal mindig volt vmi probléma. Ekkor találtunk rá erre a receptre. A croissantból kifolyó nutellás sütinek senki sem tud ellenállni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...