r
Nosalty Logó

15 órás burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
15 órás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
rántott ételek
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3230.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 94 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és a lehető legvékonyabbra szeleteljük/gyaluljuk. (Ikeás gyalun 1-es fokozaton.)
  2. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és a sót, majd jó alaposan összekeverjük, hogy minden szelet kapjon a vajból.
  3. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a burgonyát. A tetejét lenyomkodjuk, és a formából kilógó sütőpapírral betakarjuk.
  4. 110 fokra előmelegített sütőben 3 órán át konfitáljuk. A sütési idő leteltét követően lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek a szeletek, miközben összedermednek.
  5. Hűtőben legalább 12 órát vagy egy egész éjszakát pihentetjük.
  6. A pihentetés után felszeleteljük a krumplit, és bő, forró (180°C) olajban aranybarnára sütjük.
  7. Nagy szemű sóval megszórva tálaljuk. Önmagában, falatkának vagy köretnek is eszméletlen finom.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 33864
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 07.

Ajánló

Szilveszterre vagy bármilyen családi baráti összejövetelre tökéletes partifalat, melyet különféle feltétekkel is megbolondíthatunk. Remekül passzol hozzá a tejföl, lazac/kaviár, kapor és kapribogyó is.

Receptkategóriák

15 órás burgonya
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ne tévesszen meg senkit a neve, nem 15 órán át kell vele foglalkozni, hanem maximum 15-20 percet! Kívül extra ropogós, belül szaftos és puha, szinte már krémes. Ez a rétegezett sült burgonya most a legújabb őrület, mi totálisan rákattantunk. Ilyet még tuti nem ettetek, eszméletlen finom, és minden várakozást megér. Azért 15 órás, mert 3 órát konfitáljuk, majd legalább 12 két órát hagyjuk hűtőben, hogy pályafutását végül bő olajban fejezze be, amelyben gyönyörű aranybarnára sütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...