HIRDETÉS

Én alapvetően sosem túl sósra készítem a rizst (de ha mégis, engem az sem zavar a végeredménynél), mert ha marad belőle egy kevés, tejberizsnek (vagy rizsfelfújtnak is) jó lehet még. Pont annyi tejjel felöntöm, amennyi ellepi, kicsit megcukrozom, olykor egy kis darab vajat és őrölt fahéjat is teszek bele, és addig főzöm kis lángon, amíg a rizs szinte teljesen fel nem veszi a tejet. :smile: Ha sós volt a rizs, szerintem még egy kis plusz ízt is ad tejberizsnek, különlegesebb lesz tőle. Igaz, hogy nem lesz olyan finom krémes, mint az igazi esetében, de maradék felhasználására teljesen jó. :smile:

23 nappal később

A maradék rizs még nagyon jó levesbe, majdnem akármilyen levesbe, tészta helyett.

1 hónappal később

Keverek hozzá párolt gombát, kukoricát, sonkát, reszelt sajtot (ami épp van itthon) és összemelegítem. Tejföllel és reszelt sajttal tálalom.

8 hónappal később

Lepirított hússal, zöldségekkel finom egytálétel készíthető belőle. Esetleg töltött ételekhez töltelék hordozóanyagának.

26 nappal később

Esetleg pirított csirkemájjal vagy csíkokra vágot csirkehúst lepírtasz befűszerezed azza összekeverve szárnyasshús vagy csirkemáj rizotótt csinálhatsz :smile:

HIRDETÉS

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS