Sokszor azért nehéz betartani a fogyókúrát, mert az alacsony energiatartalmú ételeket nagyon egysíkúan készíted el és ha ráunsz az étrendedre, könnyebben bűnözöl. Néhány praktikával viszont fel lehet dobni a diétás ételeket is:
1, Legyenek változatosak az alapanyagok, hiszen salátát szinte bármiből lehet készíteni.
2, Az ételek formájában, állagában is törekedj a változatosságra! Például a legtöbb zöldséget fogyaszthatod nyersen, grillezve, főzelék vagy leves formájában, de számtalan lehetőség van még, amelyeket érdemes kihasználni!
3, Törekedj a karakteres ízekre! Fűszereket és egyéb ízesítőket nagyon bátran használhatsz, a boltban vásárolt salátaönteteknél viszont légy figyelmes, sokszor az a legjobb, ha magadnak készíted el.
Végül pedig az is fontos, hogy lakj jól még diétázás során is, ami az ételek jó minőségű zsírösszetételével érhető el. Ha további segítségre van szükséged, részleteket és receptgyűjteményeket találsz cikkünkben.