r
Nosalty Logó

Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 267 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 2137 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 162 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 267 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6311.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 2137 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1836 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

fasírt

"máz"

Elkészítés

fasírt

  1. Egy nagy tálba ütjük a tojásokat, és fel is verjük őket. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a ketchupot, az előzetesen megpárolt reszelt hagymát, a paprikát, a snidlinget és az olívaolajat.
  2. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Érdemes 5-10 percet állni is hagyni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.
  3. Ekkor jöhet bele a darált hús, amivel alaposan - de nem túlkeverve - összedolgozzuk. Akkor jó az állaga, amikor olyan, mintha fasírtgolyót készítenénk, vagyis nem ragad nagyon a kezünkhöz.
  4. Egy kenyérformát alaposan kikenünk vajjal, majd belepakoljuk a darált húsos mixünket. Alaposan nyomogassuk bele a masszát, igyekezzünk a lehető legkevesebb levegőt hagyni benne, sütéskor ugyanis ez szétfeszíti a fasírtot. Formázzuk úgy, hogy a tetején középen kicsit magasabb legyen, mintha egy domb húzódna végig a gerincén.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol süssük 30-35 percig. Akkor sült át jól, amikor ha beleszúrunk valamit, tisztán jön ki.

"máz"

  1. Vegyük ki a sütőből a fasírtunkat, és kenjük meg a tetejét egyenletesen ketchuppal.
  2. Tegyük vissza, és valamivel alacsonyabb hőfokon 10-15 perc alatt süssük rá a ketchupot.
  3. Amikor elkészült, egy spatulával vagy késsel válasszuk el az edény oldalától, majd hagyjuk abban hűlni legalább fél órát. Amikor ez letelt, ügyesen szedjük ki a fasírtot egy tányérra, és szeleteljük
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 38945
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt
Rosanics Petra 351 recept

Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha kipróbáljátok ezt a receptet, már azt is érteni fogjátok, miért imádják annyira az USA-ban. Ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni sem, csak az arányokra kell nagyon figyelni, hogy szeletelhető legyen a végeredmény.

Hozzávalók

fasírt

"máz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...