Így moss a hideg időben, ha hajlamos vagy az ekcémára
A hideg idő egyáltalán nem kedvez az ekcémában szenvedőknek, a tüneteket pedig sajnos az is fokozhatja, ha nem megfelelően mossák a ruháikat.
NosaltyA hideg idő egyáltalán nem kedvez az ekcémában szenvedőknek, a tüneteket pedig sajnos az is fokozhatja, ha nem megfelelően mossák a ruháikat.
NosaltyAz ekcéma nemcsak kellemetlen, de esztétikailag is nagyon zavaró tud lenni. A pirosas, száraz bőrfelület olyan mértékben is irritálódhat, hogy a bőr szinte már szétnyílik. Kialakulásának többféle oka lehet, de fontos, hogy minden esetben a kiváltó tényezőt akarjuk megismerni, mert úgy tudjuk hatékonyan és hosszútávon kezelni.
Balogh LillaNincs olyan étrend, ami egységesen mindenkinek beválik, aki ekcémával küzd, hiszen minden eset más és más. Vannak azonban olyan ételek, amelyek alapvetően jót – vagy éppen rosszat – tehetnek egy ilyen gyulladásos bőrbetegségnek.
Szabó AnnaAz ekcéma igazán kellemetlen bőrbetegség: váratlanul bukkan fel és nem akar elmúlni. Ha te is ekcémával küzdesz, vannak olyan ételek, amiket jobb, ha messziről elkerülsz.
Kremmer MagdiElőfordul, hogy télen rosszabbra fordul a helyzet ekcématéren, és sokkal jobban viszket a bőröd, mint egyébként. Szerencsére vannak trükkjeink, hogy ez változzon.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...