Spatzle tészta
Leírás
A spatlze tészta hagyományos sváb étel, amely leginkább a nokedlihez hasonlítható, friss tojás hozzáadásával készült házias jellegű tészta. A tésztát készen is lehet vásárolni, illetve otthon is könnyen, gyorsan el lehet készíteni. Alapanyaga a nokedlihez hasonlóan liszt, tojás, só és víz, azonban több tojás kell bele, mint a nokedlibe, amitől nemcsak állaga, hanem íze is különböző lesz. A nyúlós tésztát közvetlenül a forrásban lévő vízbe kell szaggatni, amelyhez egy speciális eszköz is rendelkezésre áll, azonban ezt helyettesíthetjük egy nokedli-szaggatóval, vagy egy krumplinyomóval. A tészta alakja változatos lehet, elkészíthetjük vastag vagy vékony, hosszú vagy rövid formában is. Köretként kínálhatjuk szószos húsok mellé, de hagymásan, tojással, szalonnásan önálló főételként is fogyasztható.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Spatzle tészta
fehérjetartalom
14 g
zsírtartalom
1 g
szénhidráttartalom
71 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
11 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Nátrium
11 mg
szénhidrát
rost
3 g
cukor
3 g
vitaminok