Spatzle tészta

Spatzle tészta

Leírás

A spatlze tészta hagyományos sváb étel, amely leginkább a nokedlihez hasonlítható, friss tojás hozzáadásával készült házias jellegű tészta. A tésztát készen is lehet vásárolni, illetve otthon is könnyen, gyorsan el lehet készíteni. Alapanyaga a nokedlihez hasonlóan liszt, tojás, só és víz, azonban több tojás kell bele, mint a nokedlibe, amitől nemcsak állaga, hanem íze is különböző lesz. A nyúlós tésztát közvetlenül a forrásban lévő vízbe kell szaggatni, amelyhez egy speciális eszköz is rendelkezésre áll, azonban ezt helyettesíthetjük egy nokedli-szaggatóval, vagy egy krumplinyomóval. A tészta alakja változatos lehet, elkészíthetjük vastag vagy vékony, hosszú vagy rövid formában is. Köretként kínálhatjuk szószos húsok mellé, de hagymásan, tojással, szalonnásan önálló főételként is fogyasztható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Spatzle tészta

fehérjetartalom

14 g

zsírtartalom

1 g

szénhidráttartalom

71 g

víztartalom

0 g

gramm spatzle tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

11 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

11 mg

szénhidrát

rost

3 g

cukor

3 g

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...