Sárgarépalé

Sárgarépalé

Leírás

A sárgarépa fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. A vadon előforduló, Európában és Délnyugat-Ázsiában őshonos vadmurok háziasított alfaja. A nemesített változat a vadhoz képest jóval nagyobb répatesttel rendelkezik, ízletesebb és kevésbé fásodó szerkezetű. A sárgarépalé tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, karotint, sót, A-, B-, C-,E-, G- és K-vitaminokat. A legtöbb benne az A-vitamin elő vitaminja, a karotin, ami zsírban oldódik. Éppen ezért annak, aki diétázik, és kevés zsiradékot visz be a szervezetébe, érdemes egy kanál lenmagolajat magában vagy salátával elfogyasztania a sárgarépalé előtt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Sárgarépalé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sárgarépalé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...