r
Nosalty Logó

Lilarépás tepertős leveles pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Lilarépás tepertős leveles pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    6391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elfelezzük, fele-fele cukorral az egyik felét a tejben, a másikat a répalábén felfuttatjuk.
  2. A lisztet 2 tálban elfelezzük, a többi alapanyagot szintén fele arányban a lisztekhez mérjük, végül az élesztős folyadékokat.
  3. Alaposan kidagasztjuk mindkét tésztát, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Amíg a tészták kelnek, előkészítjük a tepertőt: vagy krémet darálunk belőle, vagy ha úgy szeretjük, késsel apróra vágjuk. Ha kell, sózzuk.
  5. A megkelt tésztákat kinyújtjuk, a tepertő egyik felét az egyikre halmozzuk, erre rátesszük a másik tésztát, majd ráhalmozzuk a tepertő másik felét is. Balról jobbra, majd jobbról balra meghajtjuk, egy kicsit hosszában kinyújtjuk, elvegyítve a tésztát, majd fentről le és lentről fel is meghajtjuk. Egy fél órát pihentetjük.
  6. Pihenés után újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. Ezt még egyszer megismételjük.
  7. Ezek után ujjnyi vastagágúra kinyújtjuk, berácsozzuk, tetszőlegesen kiszaggatjuk. Én négyzet alakúakra vágtam, így nincs leeső rész, nálunk ez a forma sokkal kelendőbb. De lehet kerek szaggatóval is, olyan méretben, ahogy szeretnénk.
  8. Tepsire sorakoztatjuk, majd újra megkelesztjük.
  9. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk magokkal, ha szeretnénk, de el is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nagy Szandra 4 recept

Mostanában kelt tésztáknál, zsemlékben sokat használok házi céklalevet/káposztalevet/répalevet a dagasztáshoz folyadékként, ez a pogácsa is így készült. Ugyanolyan ízletes, viszont a zöldség savai elősegítik a tésztaérést :). Mellette sokkal szebb, színesebb péksütemények készülnek. Nem érezni kimondottan a répa aromáját, ha ilyen különleges ízű tésztát szeretnénk, akkor mindenképpen lilakáposztalével dagasszunk, neki fenséges aromája van bármely péktermékben!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...