Lilarépás tepertős leveles pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagy Szandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
42g finomliszt152 kcal
-
5g tej3 kcal
-
5g sárgarépalé0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
21g tepertő158 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
2 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
428
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
65g tej36 kcal
-
65g sárgarépalé0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
250g tepertő1893 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
23 kcal
-
16g só0 kcal
Összesen
5116
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
39g finomliszt142 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
5.1g sárgarépalé0 kcal
-
15.6g tejföl31 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
19.5g tepertő148 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
1.2g só0 kcal
Összesen
400
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
428
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.4 g
Zsír
-
Összesen 339.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8018.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 6391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 262.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 1125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
5116
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
65 ml tej
-
0.7 dl sárgarépalé
-
200 g tejföl
-
120 g vaj
-
250 g tepertő
-
1 db tojás
-
1 teáskanál cukor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
16 g só
Elkészítés
- Az élesztőt elfelezzük, fele-fele cukorral az egyik felét a tejben, a másikat a répalábén felfuttatjuk.
- A lisztet 2 tálban elfelezzük, a többi alapanyagot szintén fele arányban a lisztekhez mérjük, végül az élesztős folyadékokat.
- Alaposan kidagasztjuk mindkét tésztát, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészták kelnek, előkészítjük a tepertőt: vagy krémet darálunk belőle, vagy ha úgy szeretjük, késsel apróra vágjuk. Ha kell, sózzuk.
- A megkelt tésztákat kinyújtjuk, a tepertő egyik felét az egyikre halmozzuk, erre rátesszük a másik tésztát, majd ráhalmozzuk a tepertő másik felét is. Balról jobbra, majd jobbról balra meghajtjuk, egy kicsit hosszában kinyújtjuk, elvegyítve a tésztát, majd fentről le és lentről fel is meghajtjuk. Egy fél órát pihentetjük.
- Pihenés után újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. Ezt még egyszer megismételjük.
- Ezek után ujjnyi vastagágúra kinyújtjuk, berácsozzuk, tetszőlegesen kiszaggatjuk. Én négyzet alakúakra vágtam, így nincs leeső rész, nálunk ez a forma sokkal kelendőbb. De lehet kerek szaggatóval is, olyan méretben, ahogy szeretnénk.
- Tepsire sorakoztatjuk, majd újra megkelesztjük.
- A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk magokkal, ha szeretnénk, de el is hagyható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 35
- Feltöltés dátuma: 2024. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Nagy Szandra
10 recept
Mostanában kelt tésztáknál, zsemlékben sokat használok házi céklalevet/káposztalevet/répalevet a dagasztáshoz folyadékként, ez a pogácsa is így készült. Ugyanolyan ízletes, viszont a zöldség savai elősegítik a tésztaérést :). Mellette sokkal szebb, színesebb péksütemények készülnek. Nem érezni kimondottan a répa aromáját, ha ilyen különleges ízű tésztát szeretnénk, akkor mindenképpen lilakáposztalével dagasszunk, neki fenséges aromája van bármely péktermékben!