r
Nosalty Logó

Sárgarépavajban sült tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Sárgarépavajban sült tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben (ami elég nagy is a sütésre váró tojásokhoz), olvasszunk fel egy kis vajat közepes lángon (nagyjából ½ evőkanál vajat tojásonként).
  2. Törjük hozzá a tojásokat; sóval, borssal ízesíthetjük. Nagyjából 30 másodperc és 1 perc közötti idő elteltével, amikor a fehérje külső része megszilárdult, adjunk hozzá sárgarépalevet (kb. 1 evőkanál tojásonként) a tojásfehérje köré és a tetejére. Azonnal fedjük le a serpenyőt fedéllel.
  3. Körülbelül 1 percig süssük, amíg a fehérje teljesen megpuhul, és a sárgája fehér filmréteget kap a tetején. A sárgarépaleves vajat kanalazzuk a tojásokra, majd süssük tovább addig, amíg a sárgája el nem éri a kívánt szilárdságot, ha szükséges, fedjük még le. (Tipp: mozgassuk meg a serpenyőt, hogy lássuk, mennyire kemény a sárgája.) A tojásokat melegen tálaljuk, a tetejére kanalazva a maradék sárgarépavajat.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7845
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 20.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Sárgarépavajban sült tojás
Hering András 182 recept

A tükörtojás nagyszerű reggeli, de nem csupán olajon vagy vajon sütve lehet izgalmas tojásreggelit készíteni. A tejszínben karamellizált tojások után most egy rendhagyó és mókás sütési módot mutatok, melynek lényege, hogy a tojásokat vajban dermedtre sütjük, majd egy kevés sárgarépalével meglocsolva, letakarva pároljuk tovább, hogy a tojássárgáját tökéletes állagúra, végül aranyszínűre süssük. Persze ennél a technikánál használhatunk egyszerűen vizet is, azonban a sárgarépalé nemcsak a tojásokat festi napfényes narancsszínűre, hanem finom, földes édességet kölcsönöz minden falatnak. A sárgarépalé a legtöbb élelmiszerboltban könnyen megtalálható, de kipróbálhatjuk a vegyes sárgarépalé-dzsúzokat is, például sárgarépa-kurkuma és sárgarépa-gyömbér mixeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...