Sárgarépavajban sült tojás
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
138g tojás173 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g sárgarépalé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g sárgarépalé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
90.8g tojás114 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
0g sárgarépalé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
5 g sárgarépalé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tapadásmentes serpenyőben (ami elég nagy is a sütésre váró tojásokhoz), olvasszunk fel egy kis vajat közepes lángon (nagyjából ½ evőkanál vajat tojásonként).
- Törjük hozzá a tojásokat; sóval, borssal ízesíthetjük. Nagyjából 30 másodperc és 1 perc közötti idő elteltével, amikor a fehérje külső része megszilárdult, adjunk hozzá sárgarépalevet (kb. 1 evőkanál tojásonként) a tojásfehérje köré és a tetejére. Azonnal fedjük le a serpenyőt fedéllel.
- Körülbelül 1 percig süssük, amíg a fehérje teljesen megpuhul, és a sárgája fehér filmréteget kap a tetején. A sárgarépaleves vajat kanalazzuk a tojásokra, majd süssük tovább addig, amíg a sárgája el nem éri a kívánt szilárdságot, ha szükséges, fedjük még le. (Tipp: mozgassuk meg a serpenyőt, hogy lássuk, mennyire kemény a sárgája.) A tojásokat melegen tálaljuk, a tetejére kanalazva a maradék sárgarépavajat.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7845
- Feltöltés dátuma: 2022. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A tükörtojás nagyszerű reggeli, de nem csupán olajon vagy vajon sütve lehet izgalmas tojásreggelit készíteni. A tejszínben karamellizált tojások után most egy rendhagyó és mókás sütési módot mutatok, melynek lényege, hogy a tojásokat vajban dermedtre sütjük, majd egy kevés sárgarépalével meglocsolva, letakarva pároljuk tovább, hogy a tojássárgáját tökéletes állagúra, végül aranyszínűre süssük. Persze ennél a technikánál használhatunk egyszerűen vizet is, azonban a sárgarépalé nemcsak a tojásokat festi napfényes narancsszínűre, hanem finom, földes édességet kölcsönöz minden falatnak. A sárgarépalé a legtöbb élelmiszerboltban könnyen megtalálható, de kipróbálhatjuk a vegyes sárgarépalé-dzsúzokat is, például sárgarépa-kurkuma és sárgarépa-gyömbér mixeket.