Martini Rosso
Leírás
A martini valójában egy vermut, azaz olyan likőrbor féle. Alapja fehérbor, amelyet számos fűszerrel, gyógynövénnyel ízesítenek, amelyek közül az egyik legfontosabb az üröm. A martini általában hozzáadott cukrot is tartalmaz. A martininak több fajtáját különböztetjük meg összetétel, illetve fűszerezés alapján, ezek egyike a Rosso, azaz vörös martini. A Rosso a Bianconál kissé kesernyésebb, ám intenzívebb ízű és illatú, fehérbor alapú vermut. Sötétebb színét a bele került karamellizált cukor adja, meghatározó fűszerei a gyömbér és a fahéj. Fogyaszthatjuk önmagában jéggel, számos koktél, illetve alkoholos ital alapanyagaként is kiváló, illetve néhány cseppjével ízesíthetünk, színesíthetünk édes süteményeket, egyéb desszerteket is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Martini Rosso
fehérjetartalom
2.8 g
zsírtartalom
58014.791 g
szénhidráttartalom
20.9 g
víztartalom
46.5 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
92 mg
Foszfor
50 mg
Kalcium
16 mg
Magnézium
2 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.011 g
Kolin
8.1 mg
E vitamin
0.45 mg
C vitamin
0.2 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2.8 g
Zsír
telített zsírsav
9.664 g
egyszeresen telített zsírsav
4.458 g
többszörösen telített zsírsav
0.669 g
koleszterin
58 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
0.13 mg
Magnézium
2 mg
Foszfor
50 mg
Nátrium
92 mg
Cink
0.16 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.006 mg
Szelén
0.4 µg
szénhidrát
cukor
19.76 g
víz
46.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.011 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.057 mg
Niacin - B3 vitamin
0.078 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.087 mg
Folát
2 µg
Kolin
8.1 mg
Retinol
171 µg
Béta-karotin
30 µg
E vitamin
0.45 mg
K vitamin
1.3 µg
B12 vitamin
0.08 µg
A vitamin
173 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.011 g