9 vajpuha májas főétel, ami feltölti a vitaminkészleted

Nemcsak azért szeretjük a májas főételeket, mert rendkívül finomak, hanem azért is, mert nagyon egészségesek! Ha te is szeretnéd feltölteni a vitaminraktáraidat, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a májat a heti étrendedbe.

Lehetséges, hogy a resztelt máj nem tartozik a gyerekek kedvenc fogásai közé, pedig ha jól van elkészítve a májas főétel, akkor ők is imádni fogják. A májas ételek elkészítésének ugyanis az a legfontosabb szabálya, hogy nem szabad túlfőzni/sütni őket, továbbá a májat csak a végén ajánlott sózni. Ha ezzel tisztában vagy, akkor nem fogsz csalódni az alábbi receptekben sem:

  1. 1.

    Gránátalmás csirkemáj

  2. 2.

    Hagymás sült csirkemáj

  3. 3.

    Resztelt pulykamáj vörösborosan

  4. 4.

    Tiroli máj

  5. 5.

    Csirkemáj tejszínes gombamártással

  6. 6.

    Magyaros csirkemáj Katharosz konyhájából

  7. 7.

    Babos-tejszínes csirkemáj

  8. 8.

    Egyszerű resztelt máj

  9. 9.

    Rántott máj hagymás tört burgonyával

Még több májas étel itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Boróka szirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os boróka sziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...