Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként is fogyaszthatjuk, de édes sütemény vagy lepény is készülhet belőle. Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek. Fontos, hogy ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen - ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig.
És hogy mire jó? Mutatjuk 14 legkedveltebb elkészítési módját!
-
1.
Édesburgonya saláta avokádóval rukkolával és tahini öntettel
-
2.
Édesburgonya torta
-
3.
Édesburgonya szalonnával és sajttal
-
4.
Megfázás elleni leves
-
5.
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
-
6.
Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin
-
7.
Vega korma hamis karfiol piláffal
-
8.
Fűszeres édesburgonyachips
-
9.
Édesburgonya egytálétel
-
10.
Csípős-fűszeres édesburgonya-leves
-
11.
Sült zöldségsaláta fetával
-
12.
Kerekrépa gratin
-
13.
Almás-zelleres édesburgonya-leves
-
14.
Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással