Édesburgonya egytálétel
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g édesburgonya77 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g édesburgonya310 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47.2g édesburgonya29 kcal
-
23.6g spenót4 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
9.4g bacon37 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 159.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 10190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5491 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2222.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 638.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3408 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 891 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 40761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21964 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3845 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2072 micro
Hozzávalók
-
50 dkg édesburgonya
-
25 dkg spenót
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágjuk és kockázzuk fel a sonkát.
- Serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adjunk hozzá csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
- Tegyük a hagymára a sonkát, kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és pároljuk addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül adjuk hozzá a spenótot és pár percig főzzük össze.
- Receptkönyvben: 1066
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 210957
- Feltöltés dátuma: 2011. január 08.
Ajánló
Sonka nélkül is nagyon finom. Ha sonka nélkül készítjük, kiváló köretnek, akár pürésítve is
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- Speciális étrendek:
Az amerikai filmekben szereplő dínom-dánom kedvenc kelléke az édesburgonya. Tehát az amerikaiak szeretik... Éppen ennyit tudtam róla eddig. Karácsony előtt a sógoroknál jártunk egy kis adventi hangulatgyűjtés, feltöltődés, kávézás, sétálás ürügyén. Az már az első napon feltűnt, hogy sokkal kedvezőbb az élelmiszer bevásárlás végösszege ott, mint ugyanazon mennyiségű, típusú termékek esetén itthon, ráadásul azt csak suttogva merem megjegyezni, hogy mindenből van bio, vagy vegyszermentes háztáji termelésű és alig néhány euro centtel drágább csak, mint a "sima", így rögtön megfogalmazódott bennem, hogy az utolsó átruccanós napon beiktatunk egy heti bevásárlást. Amikor a zöldség-gyümölcs pultoknál gyönyörködtem, elém toppant az édesburgonya, fogalmam sem volt, hogy milyen ételeket lehet belőle készíteni, de úgy döntöttem itt az alkalom. Köret helyett az egytálétel mellett tettem le a voksomat, mennyei eledel sikeredett. Az íze a burgonya és a sütőtök házasítására emlékeztet, úgyhogy közeledvén az újévi fogadalmak időszakához, megfogadom, hogy ugyanezen receptet el fogom készíteni úgy is, hogy édesburgonya helyett sütőtököt használok, illetve a magas ásványi anyag tartalma miatt az édesburgonyából is fog még készülni néhány finomság.