A bulgur a közel-keleti és török konyhában kedvelt alapanyag. Ez a hangzatos nevű élelmiszer nem más, mint tört búza: a búzát előfőzés után megszárítják, majd durvábbra vagy apróra összetörik. Többnyire vegetáriánus fogások készülnek belőle, a török kisir, vagyis csípős-paradicsomos bulgursaláta és a libanoni tabbouleh fő komponense. Köretként, salátában és főfogásban is megállja a helyét. Ha idáig nem ismertétek, netalán nem kedveltétek, összeállításunk után biztosan rákaptok!
-
1.
Tabbouleh citromos csirkével
-
2.
Bulgursaláta kefires öntettel
-
3.
Lencsés bulgur pilav
-
4.
Brokkolis-mogyorós bulgur
-
5.
Kısır
-
6.
Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve
-
7.
Libanoni zöldséges bulgur
-
8.
Mozzarellás bulgursaláta
-
9.
Bazsalikomos-mentás bulgur
-
10.
Spontán rakott padlizsán
-
11.
Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel